top of page
Meisje laat haar geverfde hand zien zoals bij Jamara rekenen veel gebruikt wordt

Wij maken gebruik van de Jamara methode. Zoals eerder genoemd zijn er een aantal belangrijke voorwaarden om te leren rekenen. De belangrijkste voorwaarden zijn onderaan de pagina nog eens toegelicht

Chinese nummers

"Concentreer je nou eens op wat er staat! Snap je het nu? Kun jij de eerste twee bij elkaar optellen? En nu aftrekken? Wat houd je dan over? Snap je het weer niet.. Ik heb het je nu echt al 10 keer uitgelegd. Dan wordt het huiswerk!" 

Kun je bouwen op een instabiel fundament? Kun je plus- en min sommen maken als je eigenlijk helemaal niet goed begrijpt wat getallen zijn en wat je ermee kunt doen, en het dus eigenlijk Chinees lijkt? Hoe leer je eigenlijk rekenen? Waar begint het allemaal?

Heb jij, of heeft je kind moeite met rekenen? Dan moeten we zoeken naar de basis van het probleem. Dan moeten we kijken naar de algehele ontwikkeling en naar de voorwaarden om tot rekenen te komen. Dit lijkt logisch. Echter wordt dit bijna nooit gedaan bij rekenzwakke kinderen. Het gevolg hiervan is dat kinderen vaak geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en ontzettend onzeker worden. En dat, terwijl dit eigenlijk nergens voor nodig is.

Kinderen laten hun geverfde handen zien zoals bij Jamara rekenen veel gebruikt wordt

JAMARA REKENEN

Samengestelde achtergrond van wiskundige tekens

Leren vanaf de basis!

Dus, leren vanuit het eigen lichaam!

Je lichaam is jouw uitgangspunt. Vanuit je lichaam leer je jouw omgeving te ontdekken. Als je jouw eigen lichaam niet kent, is het ontzettend moeilijk om je omgeving te begrijpen. In de ontwikkeling van het kind is het belangrijk om  van concreet naar abstract te werken. Concreter dan je eigen lichaam kan niet! Daarom starten we vanaf het eigen lichaam om vat te krijgen op het tientallig stelsel dat wereldwijd gehanteerd wordt.

 

bottom of page